ua en ru

У списку зниклих безвісти на Донбасі 294 особи, - Геращенко

У списку зниклих безвісти на Донбасі 294 особи, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

При цьому більше тисячі тіл загиблих на Донбасі досі не ідентифіковані

Україна ідентифікувала і розшукує 294 особи, які пропали безвісти в Донбасі. Про це на прес-конференції сказала перший віце-спікер українського парламенту і учасник переговорів по Донбасу в Мінську Ірина Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Взагалі в Мінську ми користуємося списком, який складає об'єднаний центр Служби безпеки України, це стосується як і заручників, так і зниклих безвісти. У цьому списку людей, яких ми розшукуємо, сьогодні 294 особи. З них багато і цивільних. Але за оцінками МКЧХ на цей день більше тисячі тіл залишається неідентифікованими", - заявила Геращенко.

Нагадаємо, під час бою під Іловайськом (Донецька область) і в самому місті в серпні 2014 року загинули 366 українських бійців, більше 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон, а 84 до сих пір вважаються зниклими без вести.

Відзначимо, що 2 серпня закон "Про правовий статус осіб, зниклих безвісти" вступив в силу. Зокрема, документ визначає правовий статус осіб, зниклих безвісти. Очікується, що він забезпечить регулювання відносин, пов'язаних з встановленням і обліком, пошуком і соціальним захистом таких осіб і їх родичів.