ua en ru

Спецслужбам США доручили виявити агентів Кремля в європейській політиці

Спецслужбам США доручили виявити агентів Кремля в європейській політиці Фото: директор Нацрозвідки США Джеймс Клеппер

Розслідування торкнеться в першу чергу ультраправих націоналістичних груп в Європі

Конгрес США доручив спецслужбам провести розслідування в відношенні агентів Кремля в політичних і громадських структурах країн Євросоюзу. Про це пише The Telegraph.

Відповідний документ, пише видання, отримав директор Національної розвідки Сполучених Штатів Джеймс Клеппер.

Американським спецслужбам доручено представити детальний огляд випадків підпільного фінансування російськими структурами європейських партій та громадських організацій протягом останнього десятиліття.

За інформацією джерела видання, розслідування торкнеться в першу чергу ультраправих націоналістичних груп в Європі. Найбільшу увагу розвідників приверне російська діяльність у Франції, Нідерландах, Чехії та Австрії.

На думку США, Росія намагається використовувати роз'єднаність між країнами Євросоюзу для підриву можливостей НАТО, а також прагне зірвати реалізацію програми щодо розміщення в Європі елементів американської ПРО. Крім того, Москва прагне внести розбіжності щодо антиросійських санкцій, введених після приєднання Криму, з метою їх якнайшвидшого скасування.

Нагадаємо, в кінці грудня 2015 року, за інформацією The Times, канцлер Німеччини Ангела Меркель передала британським спецслужбам інформацію про президента РФ Володимира Путіна, ситуації в Україні і в Криму.