ua en ru

Спецрежим ПДВ для аграріїв може бути переглянутий у I кварталі 2016

Спецрежим ПДВ для аграріїв може бути переглянутий у I кварталі 2016 Фото: Ігор Кононенко

В БПП повідомили, консультації з асоціаціями аграріїв продовжаться після новорічних свят

В першому кварталі 2016 року закон про держбюджет може бути відкоригований у частині перегляду спецрежиму ПДВ для аграріїв. Про це РБК-Україна повідомив перший заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко.

"Зараз йдуть консультації з асоціаціями аграріїв з цього питання. В першу чергу, мова йде про дрібних і середніх фермерських господарствах. Все-таки не враховувати думку людей, які забезпечують країні 25% ВВП, не правильно", - сказав Кононенко.

За його словами, консультації продовжаться після новорічних свят. У разі досягнення компромісу, президент Петро Порошенко може в першому кварталі наступного року внести в парламент законопроект, який буде складатися фактично з однієї поправки в закон про держбюджет і Податковий кодекс.

Нагадаємо, ВР прийняла зміни в податкове законодавство і частково скасувала спецрежим для аграріїв. Мова йде про трьох варіантах збереження пільгового механізму: виробники зернових та інших технічних культур будуть залишати на своїх власних рахунках 15% податку, 85% - платити в бюджет; інші сільгоспвиробники за винятком молока та великої рогатої худоби (ВРХ) будуть працювати за пропорції 80/20 відповідно; ВРХ і молоко - 50/50 відповідно.

28 грудня, аграрії Чернігівської області на кілька годин одночасно заблокували траси провідні в Київ. Мета попереджувальної акції мітингувальників - привернути увагу уряду і Президента України до "загрозливої ситуації в агросекторі" після прийняття змін в Податковий кодекс.