ua en ru

Рада асоціації підтвердила плани України щодо приєднання до програм Євратому до 2018 р. і "Горизонт 2020"

Рада асоціації підтвердила готовність України і Європейського союзу підписати в найближчому майбутньому угоду про асоційовану участь України у програмі ЄС з досліджень та інновацій "Горизонт 2020".

Рада асоціації підтвердила готовність України і Європейського союзу підписати в найближчому майбутньому угоду про асоційовану участь України у програмі ЄС з досліджень та інновацій "Горизонт 2020". Про це за підсумками засідання у Брюсселі повідомили у прес-службі Кабінету міністрів України.

За наявними даними, рада асоціації також наголосила на бажанні України приєднатися до програми досліджень і підготовки Європейського співтовариства з атомної енергії (Євратому) на 2014-2018 рр. на додаток до "Горизонту 2020".

При цьому повідомляється і про готовність України розпочати відповідні переговори якомога швидше.

Крім того, рада асоціації привітала прагнення України приєднатися до програми ЄС у сфері малого та середнього підприємництва "КОСМЕ".

Нагадаємо, в січні 2014 р. Європейська комісія заявила про плани виділити 80 млрд євро на реалізацію програми ЄС з досліджень.

Як відомо, в рамках програми ЄС з досліджень та інновацій "Горизонт 2020" Єврокомісія передбачила зняти бар'єри для вільного переміщення українських вчених і дослідників по Європі.