ua en ru

До Росії завтра відправиться літак за пораненими українськими військовими, - Міноборони

Завтра, 23 липня, в Росію відправиться літак за пораненими українськими військовими.

Завтра, 23 липня, в Росію відправиться літак за пораненими українськими військовими. Про це заявив директор військово-медичного департаменту Міністерства оборони України Віталій Андронатій, йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони.

"Завтра в Російську Федерацію вилітає реанімаційно-операційний літак Повітряних Сил Збройних Сил України Ан-26 "Віта" з медичною бригадою, який забере частину українських військовослужбовців з російських госпіталів", - заявив Андронатій.

За його словами, в Росії в трьох лікарнях нині перебувають 22 українських військовослужбовців: 20 - у Гуковской лікарні, 1 - в Ростові-на-Дону і 1 - в Таганрозі. З них 4 у важкому стані, 1 - у комі. Двоє українських військовослужбовців померли в російських госпіталях.

"На завтра заплановано літак з медичною бригадою, який вилетить в Ростов-на-Дону. В першу чергу ми плануємо забрати більшість поранених легкої і середньої тяжкості. Наступним рішенням буде послати за ними, можливо, в п'ятницю, якщо вони будуть транспортабельні. Домовленості між Росією і Україною з цього приводу вже є", - зазначив Андронатій.

Нагадаємо, сьогодні спікер інформцентру РНБО Андрій Лисенко заявляв, що РФ поки не дозволяє повернути 15 поранених українських військовослужбовців в Україну.