ua en ru

Захист заарештованої в РФ льотчиці Савченко сподівається обміняти її на співробітників російських спецслужб

Захист заарештованої в Росії української льотчиці Надії Савченко сподівається обміняти її на співробітників російських спецслужб.

Захист заарештованої в Росії української льотчиці Надії Савченко сподівається обміняти її на співробітників російських спецслужб. Про це в ході брифінгу заявила Віра Савченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Швидше за все, російські адвокати розраховують довести цю справу до передачі в Україну. Тоді збережеться обличчя Росії. Але про доказі невинності в РФ ілюзій немає", - заявила Віра Савченко.

При цьому сестра Надії Савченко розповіла, що адвокати в Росії працюють більше в публічній площині, ніж в юридичній.
"Права в Росії немає", - резюмувала Савченко.

Нагадаємо, 33-річна Надія Савченко - старший лейтенант, штурман-оператор вертольота Мі-24 3-го окремого полку армійської авіації Повітряних сил Збройних сил України. Під час антитерористичної операції на Донбасі брала участь в якості добровольця батальйону "Айдар". При цьому залишалася діючим офіцером ВСУ.

Брала участь у боях біля селища Металіст під Луганськом, де потрапила в полон терористів 18 або 19 червня.

8 липня стало відомо, що Савченко знаходиться під вартою в Росії в слідчому ізоляторі Воронежа. Російська влада інкримінують Савченко причетність до загибелі на сході Украиныдвух журналістів Всеросійської держтелерадіокомпанії - Ігоря Корнелюка і Антона Волошина. Савченко обрано запобіжний захід - арешт до 30 серпня.