ua en ru

ЮНІСЕФ закликав донорів виділити 32 млн дол. на розширення гуманітарних операцій на сході України

ЮНІСЕФ закликав донорів виділити 32 млн дол. на розширення гуманітарних операцій на сході України

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) звернувся із закликом до донорів в екстреному порядку надати кошти на допомогу більш ніж 600 тисячам постраждалих від конфлікту на сході України дітям. Про це повідомляє "Радіо ООН".

ЮНІСЕФ потрібні більш 32 мільйонів доларів, щоб розширити свої гуманітарні операції на сході України. За даними організації, 225 тисяч дітей потребують шкільних посібниках, 100 тисячам потрібна психологічна допомога, а уряд України попросив провести вакцинацію від поліомієліту. 250 тисяч дітей і жінок у зоні конфлікту потребують гігієнічних матеріалів. Закінчується перша чверть шкільного року, проте багато з переміщених дітей так і не потрапили до школи.

"Для дітей вимушених переселенців потрапити до школи в регіонах тимчасової реєстрації досить складно. Буває, що й самі батьки не ставлять своїх дітей на шкільний облік - або тому, що мають намір рухатися далі, або в надії повернутися додому", - заявила представник ЮНІСЕФ Крістен Елсбі.

За її словами, через конфлікт на сході України закрито 147 шкіл у Донецькій області, а там, де йде навчання, заняття часто перериваються через збройні дії. У східних районах, контрольованих урядом, 187 шкіл або пошкоджені, або зруйновані.

В цілому, за оцінками ЮНІСЕФ, від кризи на сході України так чи інакше постраждали близько 1,7 млн дітей.

Нагадаємо, вчора Петро Порошенко призначив Миколу Кулеба уповноваженим Президента з прав дитини.

Наприкінці листопада повідомлялося, що в Україні налічується 127 тисяч внутрішньо переміщених дітей.

За матеріалами "Радіо ООН".