ua en ru

Яценюк доручив Міносвіти посилити патріотичне виховання дітей, щоб відповісти на інформаційну агресію РФ

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає за необхідне негайно адаптувати навчальні плани і відповісти на інформаційну агресію якісним патріотичним вихованням.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає за необхідне негайно адаптувати навчальні плани і відповісти на інформаційну агресію якісним патріотичним вихованням. Про це він заявив у четвер, 2 жовтня, під час зустрічі зі студентами і викладачами Київського університету ім. Бориса Грінченка, передає прес-служба Кабміну.

За словами Яценюка, Росія використовує інформаційну зброю шляхом "інтерпретації історії і через російську призму, подачі інформації, яка відповідає тільки імперським амбіціям, перекручування фактів та перековування свідомості тих людей, які проживають на території Донецька і Луганська".

Згідно з повідомленням прес-служби уряду, Яценюк звернувся до Міністра освіти і науки України Сергію Квіту і голові Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Лілії Гриневич, які взяли участь у зустрічі: "Ми зобов'язані зараз негайно адаптувати навчальні плани до нового виклику, якого у нас раніше не було, відповісти на цей виклик якісним патріотичним вихованням в середній школі, дошкільному освіті і вищій школі".

Нагадаємо, також Яценюк висловився за реформу системи оплати праці вчителів.