ua en ru

Яценюк вважає необхідною реформу системи оплати праці вчителів

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що зміна системи освіти має поєднуватися з реформою системи оплати праці вчителів.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що зміна системи освіти має поєднуватися з реформою системи оплати праці вчителів. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Коли була дискусія в уряді про те, що треба збільшити навантаження на вчителя, не підвищуючи заробітну плату, розмова закінчилася тим, що ми можемо втратити молодих вчителів. Отже, зміна системи освіти має поєднуватися з реформою системи оплати праці. Хто краще працює, той більше заробляє. Хто гірше працює - той або менше заробляє, або шукає собі іншу роботу", - написав Яценюк.

Він зазначив, що через недостатню оплати праці, протягом 10 років в Україні знижується кількість молодих вчителів. "Ми розуміємо, коли випускник педагогічного вузу приходить працювати в школу, його там чудово вітають і кажуть: "ми щасливі бачити вас, візьміть 1400 гривень і ні в чому собі не відмовляйте". Це означає тільки одне: вже на другий день після свого працевлаштування вчитель шукає іншу роботу", - зазначив прем'єр.

За його словами, ситуація з оплатою праці в сфері освіти дуже складна. "Те, що ми виплачуємо заробітні плати вчителям, і те, що ми повністю покрили всі витрати на навчання, - це не так і мало", - заявив він.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки України скасувало кредитно-модульну систему організації навчального процесу.