ua en ru

Янукович доручив Кабміну до 1 жовтня опрацювати механізми залучення додаткових ресурсів на соцініціативи

Янукович доручив Кабінету міністрів України до 1 жовтня 2013 р. опрацювати механізми залучення додаткових фінансових ресурсів на соціальні ініціативи. Про це йдеться в дорученні глави держави від 17 липня 2013 р., оприлюдненому на сайті глави держави.

"З метою прискорення темпів реалізації соціально значущих проектів у регіонах України, розв'язання пріоритетних завдань модернізації медичної сфери, спрямованих на поліпшення якості надання медичної допомоги населенню, уряду до 1 жовтня доручено опрацювати механізми залучення на ці цілі додаткових фінансових ресурсів", - йдеться в дорученні глави держави.

Так, Кабміну доручено прискорити внесення на розгляд Верховної Ради України та забезпечити належне супроводження законопроектів про внесення змін до держбюджету України на 2013 р. і про поетапне скасування рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму) для дітей.

Читайте також: Янукович просить ВР розглянути як невідкладний законопроект про збільшення держдопомоги дітям-інвалідам із числа сиріт

Крім того, уряд має найближчим часом вирішити питання закупівлі не менше 1000 спеціалізованих автомобілів для регіональних центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Згідно з дорученням, уряд має до 2 вересня вирішити питання щодо фінансування оснащення оперативно-диспетчерських служб центрів екстреної медичної допомоги у регіонах з використанням сучасних GPS-технологій для зменшення часу прибуття бригад швидкої медичної допомоги до пацієнта, а також виплати медичним працівникам системи екстреної медичної допомоги нових надбавок.

Кабміну також поставлено завдання під час підготовки проекту держбюджету України на 2014 р. врахувати видатки на реалізацію соціально значущих проектів з високим ступенем готовності, реалізація яких здійснюється і координується місцевими органами влади, у розмірі не менше 50% від загального обсягу державних капітальних вкладень.

Крім того, в проекті держбюджету на 2014 р. має бути передбачене фінансування заходів і програм, визначених у соціальних ініціативах Президента України "Діти - майбутнє України".