ua en ru

Янукович оцінює кількість українських трудових мігрантів за кордоном у 2,5 - 3 млн людей

Президент України Віктор Янукович оцінює кількість українських трудових мігрантів за кордоном у 2,5 - 3 млн людей. Про це йдеться у щорічному посланні Президента до Верховної Ради.

"Високий рівень відкритості економіки України, розширення участі в інтеграційних процесах обумовлюють активне включення нашої країни у міграційні потоки. Традиційно значним чинником є високий рівень трудової міграції з України. До заробітків за межами держави залучено щонайменше 2,5-3 млн осіб. Завдяки трудовій міграції послаблюється напруження на ринку праці, забезпечується добробут багатьох родин. Разом з тим вона спричиняє зменшення трудового потенціалу країни, посилення інфляційних тенденцій та зростання імпорту, руйнування сімейних взаємин тощо", - йдеться у повідомленні.

Янукович вважає, однією з найгостріших проблем, пов'язаних із трудовою міграцією, відсутність належного соціального захисту працівників-мігрантів. "У зв'язку з цим захист прав та інтересів громадян за кордоном, вирішення проблем їхнього соціального забезпечення у спосіб укладення міждержавних угод із країнами перебування завжди були пріоритетами міграційної політики України", - йдеться у повідомленні.