ua en ru

Янукович незадоволений темпами реалізації медреформи в Україні

Президент України Віктор Янукович незадоволений темпами реалізації медичної реформи в Україні. Про це він заявив в ході засідання комітету економічних реформ, передає кореспондент РБК-Україна.

"Темпи досягнення вже існуючих позитивних результатів у сфері реалізації медичної реформи не можуть задовольняти... Треба рухатися швидше", - сказав Янукович.

Так, Президент упевнений, що необхідно прискорити будівництво та відкриття в регіонах України 27 перинатальних центрів.

"Ще в 27 регіонах мають бути добудовані та відкриті перинатальні центри... Якщо материнська смертність зменшилася в тих регіонах, де побудовані перинатальні центри на 26%, заради цього треба зробити все", - сказав Янукович.

Крім того, глава держави незадоволений реалізацією медичної реформи в Харківській і Львівській областях.

"У мене є серйозні питання до Харківської та Львівської областей щодо того, як реалізуються програми з підготовки пунктів первинної медичної допомоги", - заявив Янукович.

При цьому Президент підкреслив, що деякі представники системи охорони здоров'я вважають недоцільним проведення медичної реформи.

"Вони кажуть, що це буде відкочування назад. Але ні якого відкочування назад не буде. Вже всі повинні звикнути, якщо ми йдемо вперед, то дороги назад вже не буде... Пожалійте себе. Тому ми доведемо до кінця реалізацію медичної реформи, як в рамках пілотних проектів, так і по країні", - зазначив Янукович.

Читайте також: АП назвала передовиків і аутсайдерів медичної реформи в непілотних регіонах