ua en ru

Військовослужбовці України в 2013 р. візьмуть участь в 24-х міжнародних навчаннях - РНБО

Військовослужбовці України в 2013 р. візьмуть участь в 24-х міжнародних навчаннях, 6 з яких будуть проведені на території України. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Андрій Клюєв, передає прес-служба чиновника.

За словами Клюєва, в Україні заплановано проведення українсько-російських і українсько-білоруських навчань ППО.

У липні близько 2-х тисяч військовослужбовців України та Росії в акваторії Чорного моря відпрацьовуватимуть спільні антитерористичні дії в рамках навчань "Фарватер Миру - 2013".

Також на липень заплановано українсько-американські навчання Sea Breeze - 2013, які традиційно мають пройти в районі Одеси. До 2,5 тисяч військовослужбовців України, США та інших країн будуть відпрацьовувати антитерористичні, антипіратські і гуманітарні операції.

В українсько-американських навчаннях Rapid Trident - 2013, які також у липні пройдуть на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки (Яворівський район, Львівська область), може прийняти участь близько 1,5 тис. осіб з 19 країн.

Крім цього, в 2013 р. заплановано участь військовослужбовців ЗСУ у 18-ти багатонаціональних навчаннях на території Росії, Білорусі, Казахстану, США, Німеччини, Франції, Іспанії, Ісландії, Польщі, Словаччини і Молдови.

Читайте також: Президент дозволив іноземним військам брати участь у навчаннях на території України в 2013 р