ua en ru

Влада Грузії розглядає питання про легалізацію марихуани як одну зі стратегій боротьби з наркотиками

Міністр охорони здоров'я Грузії Давид Сергієнко повідомив, що уряд країни в якості однієї зі стратегій боротьби з наркотиками розглядає декриміналізацію марихуани, передає Грузія Online.

За словами Сергієнко, заборона марихуани в тій формі, в якій її забороняє нинішнє грузинське законодавство, неприйнятна. Він підкреслив, що механічна заборона наркотиків "часто призводить до рикошету". При цьому міністр зазначив, що якщо з питання легалізації марихуани "ведеться робота", то це не означає, що одного ранку країна прокинеться - "і марихуана буде продаватися в супермаркетах".

За чинним грузинським законодавством, незаконне виготовлення та зберігання марихуани для особистого вживання карається виправними роботами, штрафом або позбавленням волі на строк до одного року.

Інформація про можливу швидку легалізацію марихуани в Грузії з'являється не вперше. У 2007 р. в ЗМІ з'явилася інформація, що вживання марихуани можуть легалізувати для іноземців, щоб посприяти зростанню кількості туристів, що скоротилася після погіршення відносин з Росією. Передбачалося, що купити наркотик можна буде тільки в курортних зонах. У 2011 р. головним лобістом легалізації наркотичної речовини був названий екс-міністр економіки Грузії, колишній глава адміністрації Президента країни Михайла Саакашвілі Георгій Арвеладзе (зараз він є керуючим телекомпанії "Імеді").

Читайте також: У Нідерландах введено заборону на продаж туристам легких наркотиків