ua en ru

В Україні в 9 областях обмежено рух транспорту через підняття рівня води в річках

В Україні станом на 15 квітня через підняття рівня води в річках діють обмеження на рух транспорту по дорогах у кількох областях. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

У Житомирській області 14 квітня на дорозі місцевого значення в Олевському районі сталося руйнування проїжджої частини та земляного полотна. Зараз проїзд до с. Корощине проходить через лісову дорогу, а для пішохідного переходу встановлено дерев'яний настил, і використовується плавзасіб. Встановлені відповідні дорожні знаки та ведеться цілодобове чергування. Налагоджено взаємодію з органами ДАІ, МНС і сільській територіальною громадою.

У Тернопільській області 12 квітня через перезволоження грунту стався зсув колишнього кар'єру в с. Доброводи Збаразького району, грунт почала рухатися в бік дороги місцевого значення Доброводи - Новики. В даний час ділянка зсуву продовжує рухатися, частина якої вийшов на проїжджу частину дороги на 1,5 м. Ділянка зсуву огороджено дорожніми знаками. Загальна маса грунту, яка зсувається 150 - 200 м ³. Під'їзд до населених пунктів забезпечений. Ведеться спостереження за активністю зсуву. 13 квітня в Зборівському районі на дорозі місцевого значення Білоголови - Городище в с. Городище, в результаті підйому рівня води в р. Серет стався перелив води через проїзну частину. Рух автотранспорту по дорозі здійснюється без обмежень. Виставлений направляючі віхи та інформаційні дорожні знаки.

Нагадаємо, на Волині 12 квітня в Любашовському районі на дорозі місцевого значення в результаті підняття рівня води в р.Прип'ять, стався перелив води через проїзну частину при під'їзді до с. Щітинь. Об'їзд по місцевій мережі доріг.

На Закарпатті 5-6 квітня на дорозі місцевого значення (Синевирський перевал) через зміщення земляного полотна ускладнено проїзд транспортних засобів.

У Київській області 6-7 квітня в Макарівському районі на дорозі місцевого значення Юрівка - Чорногородка (через Соснівку, Лубське), в результаті проходження паводку в ставку, зафіксовано розмив дамби в біля мосту через р. Лупа. Було підмито опору моста, що просіла на 50 - 60 см, Рух транспорту і пішоходів по мосту припинено. Об'їзд і під'їзд до населених пунктів забезпечений. Ведуться роботи по відновленню моста.

У Рівненській області 5 квітня в Дубровицькому районі на дорозі місцевого значення Переброди - Будимля, внаслідок підняття рівня води в р.Льва на двох ділянках стався перелив води через проїзну частину дороги при під'їзді до с. Будимля. Обмежено рух легкових авто Можливостей для об'їзду немає.

У Сумській області 11 квітня в Роменському районі на дорозі місцевого значення Сіненкове - Пустовійтовка - Скрипалі, внаслідок підняття рівня води в Сула, перед мостовий спорудою в селі Пустовійтівка відбувся перелив води через проїзну частину. Рух автотранспорту обмежено.

На Буковині з 9 квітня закрито рух транспорту по мосту через Дністер на дорозі Житомир - Чернівці, внаслідок руйнування частин бетонної плити проїжджої частин. Об'їзд транзитного транспорту в напрямку Хмельницького здійснюється за маршрутом Данківці - Кельменці - Новодністровськ (Чернівецька обл.) - Вербовець (Вінницька обл.) - Нова Ушиця (Хмельницька обл.) - Дунаївці.
У Чернігівській області 11 квітня в Ріпкинському районі на дорозі місцевого значення Неданчичі-Тараса Шевченка-Т-25-06 у с. Незаможне, у зв'язку з переливом земляного полотна талими водами, відбувся перелив води через проїзну частину на ділянці. Рух автотранспорту обмежено.

Читайте також: У Київській області повністю ліквідовано прорив дамби на автодорозі місцевого значення Юрівка - Чорногородка.