ua en ru

В Україні з початку 2013 р. рівень безробіття знизився до 8%, - Янукович

В Україні з початку 2013 р. рівень безробіття знизився до 8%, що нижче середніх показників в єврозоні, а серед найбільш уразливих верств населення забезпечені роботою понад 600 тис. громадян. Про це в ході сьогоднішніх урочистостей з нагоди Дня працівника соціальної сфери заявив Президент України Віктор Янукович, передає кореспондент РБК-Україна.

В Україні з початку 2013 р. рівень безробіття знизився до 8%, що нижче середніх показників в єврозоні, а серед найбільш уразливих верств населення забезпечені роботою понад 600 тис. громадян. Про це в ході сьогоднішніх урочистостей з нагоди Дня працівника соціальної сфери заявив Президент України Віктор Янукович (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Завдяки новому закону про зайнятість, запущені додаткові механізми створення робочих місць, забезпечення роботою найбільш вразливих на ринку праці категорій громадян. Результат - з початку року працевлаштовано понад 600 тис. осіб, рівень безробіття знизився до 8%, що нижче середніх показників по єврозоні - 11%", - заявив Янукович.

Він також зазначив, що позитивним досягненням є створення нового для України інституту фахівців соціальної сфери, чисельність якого становить близько 12 тис. осіб, а територія, охоплена їх послугами кількість громадян становить 1 млн осіб.

Також Президент підкреслив, що сьогодні на 20% більше, ніж у минулому році виплачено державної допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам дитинства і дітям-інвалідам.

"Відповідну допомогу отримали понад 3 млн громадян і понад 3 млн дітей забезпечені відпочинком і оздоровлені", - сказав Янукович.

Нагадаємо, за даними Держстату, в Україні у вересні 2013 р. рівень безробіття скоротився на 0,1 п. п.порівняно з попереднім місяцем - до 1,5%.

У вересні 2013 р. в Державній службі зайнятості було зареєстровано 422,1 тис. безробітних, з них 326,9 тис. осіб отримують допомогу по безробіттю.

Очікується, що рівень безробіття в Україні, розрахований за методологією Міжнародної організації праці (МОП), знизиться з 7,9% в 2012 р. до 6,3% у 2017, а серед молоді він складе 13% проти нинішніх 19%.

При цьому МОП попереджають, що світ зіткнувся з терміновою необхідністю створити в найближче десятиліття 600 млн нових робочих місць, щоб забезпечити стійке зростання і зберегти соціальну єдність. В цілому, світовий рівень безробіття, за прогнозами МОП, в 2013 р. може вирости з 197 млн до 202 млн.