ua en ru

В Україні робота із забезпечення населення доступними ліками виконується на недостатньому рівні, - Янукович

В Україні виконання рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) щодо забезпечення населення якісними і доступними лікарськими засобами виконується недостатньо і дуже повільно. Про це заявив президент України Віктор Янукович під час засідання РНБО, передає кореспондент РБК-Україна.

"Переконаний, що ми розраховували, що ситуація буде змінюватись набагато швидше, ніж це робиться зараз. Переконаний в тому, що ця робота виконується недостатньо, дуже повільно", - заявив Янукович.

Крім того, Янукович нагадав, що в рамках необхідних заходів щодо європейської інтеграції України також поставлене завдання про затвердження вимог до виробництва і контролю якості ліків відповідно до стандартів Європейського союзу.

"Люди чутливо відносяться до цього питання, яке складається на фармакологічному ринку України. І заходи, які вжиті урядом у цьому напрямку, недостатні", - підсумував Президент.

Читайте також: В Україні у 2013 р. на державне регулювання цін на ліки від гіпертонії з держбюджету буде виділено 191 млн грн