ua en ru

У Мелітополі підприємцю загрожує до 5 років в'язниці за трансляцію російських каналів

Мелітопольською міжрайонною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч.1 ст.382 КК України (умисне невиконання рішення суду) стосовно фізичної особи-підприємця, який всупереч постанови Окружного адміністративного суду м. Києва продовжував на території м. Мелітополя ретрансляцію телеканалів "Перший канал. Всесвітня мережа", "НТВ-мир" і "РТР-планета".

Мелітопольською міжрайонною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч.1 ст.382 КК України (умисне невиконання рішення суду) стосовно фізичної особи-підприємця, який всупереч постанови Окружного адміністративного суду м. Києва продовжував на території м. Мелітополя ретрансляцію телеканалів "Перший канал. Всесвітня мережа", "НТВ-мир" і "РТР-планета". Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Запорізької області.

"Так, 25 березня цього року Окружним адміністративним судом міста Києва винесено постанову про тимчасове припинення ретрансляції в кабельних мережах на території України іноземних програм "Первый канал. Всесвітня мережа", "РТР-Планета", "Російський інформаційний канал "Росія-24", "НТВ Мир". На підставі ухвали суду прокуратура провела перевірку, в результаті якої встановила, що один з підприємців, достовірно знаючи про заборону, продовжив незаконну ретрансляцію програм", - йдеться в повідомленні.

За цим фактом 3 липня слідчим відділом Мелітопольського МВ ГУМВС України в Запорізькій області за ч. 1 ст. 382 КК України зареєстровано кримінальне провадження та розпочато досудове розслідування. За результатами розслідування прокуратура затвердила обвинувальний акт і направила виробництво в Мелітопольський міськрайонний суд.

Нагадаємо, в Україні за антиукраїнську пропаганду заборонена трансляція 15 російських каналів: "Перший канал. Всесвітня мережа", "РТР-Планета", "НТВ-Мир", "Росія-24", "TVCI", "Росія-1", НТВ, ТНТ, "Петербург-5", "Зірка", "Рен-ТВ", "РБК-ТВ", Life News, Russia Today, "Історія".