ua en ru

У Києві знизиться вартість послуг приватних парковок, - Попов

Київська влада почала вести переговори з власниками парковок, розташованих у центрі міста, про зниження вартості послуг. Про це в прямому ефірі телеканалу "Київ" заявив голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов, повідомляє газета "Хрещатик".

"Сьогодні ми обговорювали досвід Відня та інших європейських столиць, як вони вирішують цю проблему. По-перше, що стосується вартості паркування, ми вступили в переговори з приватними власниками парковок, які є у нас в центрі міста, але мало хто ними користується, тому що дорого. Пропонуємо знизити ціни, щоб водії могли за доступною ціною поставити авто на ті парковки, які у нас вже є. Крім того, на виході вже інвестиційні конкурси, які дозволять нам в тих місцях, де можна, провести реконструкцію, збільшити кількість паркомісць . Що стосується в'їзду транспорту в Київ, то в літній час, особливо вдень, обмежимо проїзд вантажних автомобілів, особливо великовантажних, - це практично вирішене питання, ми до цього обов'язково прийдемо", - запевнив голова КМДА.

За словами Попова, в майбутньому влада планує принципово заборонити в'їзд великовантажного транспорту в центральній частині столиці і, можливо, навіть введуть для власників будь-яких автомобілів певну плату за проїзд у центр міста.

"Введення таких заходів також обмежить в'їзд у центральну частину міста. Ми домовилися про те, що проведемо певні консультації щодо можливого використання такого проекту у нас в Києві", - додав він.

Читайте також: Попов: Проблема парковок буде вирішена після збільшення кількості працівників ДАІ в столиці