ua en ru

У Києві близько 200 бійців "Айдара" і активістів перекрили Повітрофлотський

У Києві близько 200 бійців "Айдара" і активістів перекрили Повітрофлотський

Близько 200 бійців батальйону "Айдар" і активістів з ранку продовжують пікетувати будівлю Міністерства оборони України з вимогою не розформовувати батальйон, передає кореспондент РБК-Україна.

Мітингувальники активісти і бійці "Айдара" перекрили Повітрофлотський проспект. Час від часу відбуваються сутички з водіями громадського транспорту та водіями.

На місці знаходиться 200 активістів.

"Є юридично одна частина, і є друга частина. Тепер частина людей, які більш бажані, переходять сюди. Частина, природно, йдуть. Після цього відбудеться злив. Будуть порушені кримінальні справи, щоб не піднімали голову... Так злили "Айдар". На цю частину зіллють всю грязь. "Айдара" більше немає", - сказав один з командирів "Айдара" з позивним "Байкер".

При цьому ряд бійців кажуть, що причина компанії проти "Айдара" полягає в намірі командування "злити" місто Щастя Луганської області, з якого не хочуть відійти добровольці батальйону. Зазначимо, Щастя розташована Луганська ТЕС, яка забезпечує електрикою північ Луганської області, підконтрольний Україні.

Нагадаємо, командир батальйону "Айдар" Сергій Мельничук повідомив ЗМІ, що батальйон "Айдар" розформований. Пізніше на офіційній сторінці прес-служби "Айдара" в соцмережі Facebook з'явилася заява, що повідомлення про розформування батальйону "Айдар" є провокацією. Сьогодні в Міноборони заявили, що батальйон "Айдар" буде посилено.