ua en ru

У Харкові апеляційний суд підтвердив законність знесення пам'ятника Леніну

У Харкові апеляційний суд підтвердив законність знесення пам'ятника Леніну
Харківський апеляційний адміністративний суд 19 листопада відмовив Харківській міськраді у задоволенні скарги по справі про призупинення розпорядження про демонтаж пам'ятника Леніну.

Харківський апеляційний адміністративний суд 19 листопада відмовив Харківській міськраді у задоволенні скарги по справі про призупинення розпорядження про демонтаж пам'ятника Леніну. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Харківської обласної державної адміністрації.

"Харківський апеляційний адміністративний суд 19 листопада залишив без задоволення апеляційну скаргу Харківської міської ради, і, таким чином, залишив у силі ухвалу Харківського окружного адміністративного суду про відмову у зупинення дії розпорядження голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути від 28 вересня 2014 р. №517 "Про врегулювання ситуації в області щодо пам'ятників епохи тоталітаризму", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що раніше Харківський окружний адміністративний суд звернувся Харківська міськрада з позовом до голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балуте та облдержадміністрації. У позові міськрада просив визнати незаконним і скасувати розпорядження губернатора області, яким було дозволено демонтаж пам'ятник Леніну на площі Свободи в Харкові.

24 жовтня Харківський окружний адміністративний суд відхилив клопотання Харківської міськради про призупинення дії розпорядження №517 Балути.

Повідомляється, що розгляд справи по суті призначено судом на 24 листопада.