ua en ru

У Греції за підозрою у відмиванні грошей заарештовано суднового магната Віктора Рестіса

У Греції за підозрою у відмиванні грошей і розкраданні заарештований судновий магнат Віктор Рестіс, передає Reuters з посиланням на співробітників поліції та суду.

Рестіс, відомий в Греції магнат, власник вантажного флоту, а також ряду грецьких медіаактивів, звинувачується в тому, що використовував свій вплив у FBB банку (First Business Bank), щоб забезпечити видачі позик і субсидій на загальну суму близько 500 млн євро пов'язаним з ним особам та організаціям.

Сім'я Рестіса володіла контрольним пакетом у банку FBB, який був ліквідований раніше в 2013 р., а його рентабельні активи перейшли до Національного банку Греції.

Рестіс був затриманий в північному передмісті Афін. Адвокат затриманого поки не прокоментував подію. Раніше Рестіс також підозрювався в участі в незаконній торгівлі іранською нафтою всупереч вимогам підтримувати нафтові санкції. Бізнесмен свою провину повністю заперечував.

Арешт стався через кілька місяців, після того як до тюремного терміну був засуджений відомий грецький бізнесмен Лаврентіс Лаврентіадіс, визнаний винним у шахрайських діях з банківськими кредитами. Лаврентіадіс свою провину так і не визнав.