ua en ru

У найближчий тиждень в Україні очікуються дощі, температура до +21 ближче до вихідних, - Гідрометцентр

Погода на тиждень: по всій території України очікуються дощі, а температура повітря буде поступово зростати - до +21 ближче до вихідних.

Погода на тиждень: по всій території України очікуються дощі, а температура повітря буде поступово зростати - до +21 ближче до вихідних. Про це в ході брифінгу заявив заступник глави Гідрометцентру Анатолій Прокопенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наприклад, сьогодні, 14 квітня, у західних областях помірні опади. На решті території невеликий дощ. І лише на півдні та сході місцями опади будуть. Температура повітря підніметься до +11...+16 градусів тепла, на півдні до +18. Вітер південно-західний, 5 метрів на секунду центральних областях", - заявив Прокопенко.

Водночас, 15 квітня у східній частині та в Криму без опадів. На решті території буде переважати дощова погода. Нічна температура складе +1...+7 тепла, вдень +19 тепла.

"16 квітня черговий атмосферний фронт із заходу зумовить вночі помірні, вдень невеликі дощі на більшості території України. Лише у східній частині України погода буде залишатися без опадів. Температура в західних і північних областях вночі +3...+8, удень +10...+15 градусів тепла. На решті території вночі +5...+10, удень +14...+19 градусів. У Карпатах ми очікуємо дощ з мокрим снігом, нічна температура близько нуля, вдень +3...+8 тепла", - повідомив Прокопенко.

При цьому, за його словами, на Великдень на більшій частині території України очікуються невеликі опади.

"18-19 квітня в Україні дощі, лише у східних та північних областях вони будуть місцями і незначними. Нічна температура +11, денна +15...+21 вище нуля. На Великдень в Україні на більшості територій місцями пройдуть невеликі дощі, температура істотно не зміниться", - заявив Прокопенко.

За словами заступника глави Гідрометцентру України, істотне потепління прийде в країну тільки в останній декаді квітня.