ua en ru

В АПУ сподіваються на збільшення місії ОБСЄ в Україні

В Адміністрації Президента України сподіваються, що незабаром чисельність моніторингової місії ОБСЄ в Україні збільшиться.

В Адміністрації Президента України сподіваються, що незабаром чисельність моніторингової місії ОБСЄ в Україні збільшиться. Таку надію заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий висловив на зустрічі з головою спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрулом Апаканом, передає прес-служба АПУ.

"Співрозмовники обговорили актуальні питання, пов'язані з діяльністю місії ОБСЄ в Україні, зокрема розширення і технічного посилення її роботи з метою підвищення ефективності моніторингу та верифікації українсько-російського кордону. Валерій Чалий подякував Ертугрула Апакана за особисті зусилля, спрямовані на забезпечення налагодження ефективної діяльності місії ОБСЄ в Україні і висловив сподівання, що найближчим часом її чисельність буде збільшена", - йдеться в повідомленні.

Зі свого боку Апакан відзначив важливість координації діяльності спостерігачів ОБСЄ з приймаючою стороною для забезпечення реалізації мандата місії в повному обсязі.

Нагадаємо, 13 жовтня кількість спостерігачів спостережної місії ОБСЄ в Україні сьогодні зросла на 30 чоловік і досягло близько 300.