ua en ru

Україна і Угорщина домовилися про відкриття одного нового пункту пропуску на кордоні

Україна і Угорщина домовилися про відкриття одного нового пункту пропуску на кордоні Джерело фото:dpsu.gov.ua

Україна і Угорщина домовилися про відкриття одного додаткового пункту пропуску на спільному кордоні. Про це повідомили на спільному брифінгу Павло Клімкін та Петер Сіярто, передає кореспондент РБК-Україна.

Клімкін відзначив, що конкретні терміни будуть обговорюватися на засіданні спеціальної двосторонньої комісії. "Під час наступного засідання комісії ми складемо чіткий графік, і ми говоримо про запровадження одного додаткового пункту на сьогодні. На сьогодні ми можемо констатувати, що проблемних питань з перетином кордону стає все менше, а якщо все-таки практичні проблеми виникнуть, то ми разом поїдемо на кордон і, як звичайні громадяни, перетнемо кордон в обидві сторони", - сказав Клімкін.

Міністри зокрема зазначили, що для більш швидкого перетину кордону необхідно ввести спільний прикордонний контроль. "Необхідно створити спільні пункти перетину кордону, де ми проводимо спільну перевірку", - сказав Сіярто.

Клімкін також зазначив, що в майбутньому планується зробити спільний прикордонний контроль на всіх пунктах пропуску.

"Наша місія полягає в тому, щоб спільний прикордонний митний контроль був введений в перспективі на всіх пунктах...", - сказав Клімкін.

Нагадаємо, Угорщина виділила Україні 100 тис. євро на кібербезпеку. Зазначимо, міністр зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петер Сіярто сьогодні вперше відвідав Україну.