ua en ru

Тимошенко 15 вересня прооперують у німецькій клініці "Шаріте", - неофіційні дані

Екс прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко прооперують 15 вересня у німецькій клініці "Шаріте". Про це повідомляє радіо "24" з посиланням на німецькі ЗМІ.

Екс прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко (на фото) прооперують 15 вересня у німецькій клініці "Шаріте". Про це повідомляє радіо "24" з посиланням на німецькі ЗМІ.

За словами лікаря Карла Макса Айхопля, якщо Юлію Тимошенко найближчим часом не прооперувати, то її хвороба може закінчитися інвалідністю.

Як пише польська "Газета Виборча", засуджена екс-прем'єр може відправитися на лікування вже 15 вересня.

Читайте також: Питання лікування Тимошенко за кордоном може бути розглянуто у відповідності з чинним українським законодавством, - Азаров

Проте жодної офіційної інформації з цього приводу ще не надходило.

Соратники екс-прем'єра Юлії Тимошенко останнім часом заявляють, що стан її здоров'я значно погіршився. Нещодавно Тимошенко відвідували німецькі лікарі, після чого з'явилися заяви про те, що Тимошенко потрібна операція, але вона відмовляється від хірургічного втручання в Україні.

У МОЗ в свою чергу заявляли, що можливість застосування хірургічних методів в лікуванні Юлії Тимошенко може бути розглянута тільки за наявності результатів додаткового обстеження. У міністерстві зазначили, що рекомендації німецьких лікарів щодо подальших кроків у ході реабілітації пацієнтки Тимошенко повністю збігаються з загальними висновками Міжнародної медичної комісії, які були зроблені за підсумками останнього візиту представників німецької клініки "Шаріте" в Центральній клінічній лікарні "Укразализницы".

Німеччина запропонувала Україні лікувати екс-прем'єра на своїй території, і за словами міністра закордонних справ ФРН Гідо Вестервелле це пропозиція в силі.

Раніше Президент Польської Республіки Броніслав Коморовський заявив, що Україна може змінити законодавство для рішення проблеми Тимошенко.

Нагадаємо, згідно з вироком Печерського суду Києва у справі про газові контракти від 11 жовтня 2011 р., Тимошенко відбуває семирічне ув'язнення у Качанівській жіночій виправній колонії в Харківській області. Зараз Тимошенко перебуває в лікарні "Укрзалізниці", де проходить лікування. Проти неї ведеться нова судова справа щодо боргів ЄЕСУ. Крім того, Генпрокуратура звинувачує Тимошенко в замовленні вбивства нардепа Євгена Щербаня у 1996 р.

Читайте також: Німеччина знову пропонує прийняти Тимошенко на лікування

Євросоюз неодноразово заявляв про те, що ув'язнення Тимошенко є кричущим прикладом вибіркового правосуддя і показником невисокого рівня демократії в Україні. Воно гальмує процес євроінтеграції країни, і ставить під загрозу перспективи підписання угоди про асоціацію з ЄС на саміті у Вільнюсі в листопаді 2013 р.