ua en ru

Питання лікування Тимошенко за кордоном може бути розглянутим відповідно до діючого українського законодавства, - Азаров

Питання лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко за кордоном може бути розглянутим відповідно до діючого українського законодавства. Таку думку прем'єр-міністр України Микола Азаров висловив в інтерв'ю журналу "Le nouvel Economiste" (Франція), повідомляє прес-служба уряду.

Втім, це може статися лише в тому випадку, якщо лікарі, в тому числі з німецької клініки "Шаріте", знайдуть серйозні підстави для цього.

Водночас, Азаров наголосив: "Наші політичні та ділові відносини (з ЄС) не повинні залежати від долі однієї особи. І це не тільки наша позиція". Він додав: кілька країн-членів ЄС притримуються такої ж думки. Зокрема прем'єр-міністр Естонії Андрус Ансіп під час переговорів з німецьким канцлером Ангелою Меркель наголосив, що неправильно ставити в залежність євроінтеграцію України з випадком Тимошенко.

Відзначимо, раніше міністр закордонних справ України Леонід Кожара зазначив, що українська влада хоче вирішити питання Тимошенко в рамках правового поля.