ua en ru

Суд повернув державі 2,6 га лісу в Сухолуччі, що належали екс-президенту Януковичу, - ГПУ

Суд повернув державі 2,6 га лісу в Сухолуччі Київській області, що належали екс-президенту України Віктору Януковичу.

Суд повернув державі 2,6 га лісу в Сухолуччі Київській області, що належали екс-президенту України Віктору Януковичу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури України.

"За позовом прокуратури Київської області через суд в державне користування повернуто 2,6 га лісу, передані товариству "Будинок Лісника", який пов'язують з екс-президентом України Віктором Януковичем", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що в 2012 р. на підставі розпоряджень Київської обласної державної адміністрації вказаному товариству надано в довгострокове тимчасове користування лісову ділянку терміном на 49 років.

Згідно з умовами договору, ця ділянка, що перебуває у постійному користуванні Дніпровсько-Тетерівського державного лісомисливського господарства на території сільської ради Сухолуччя, повинна була використовуватися для культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей.

Однак, всупереч умов зазначеного договору, підприємство-користувач без дозволу органів лісового господарства звело на ділянці капітальні споруди.

"Господарський суд Київської області підтримав позицію прокуратури області та задовольнив позов про розірвання договору про довгострокове користування лісової ділянки та повернення його у державну власність", - повідомили в ГПУ.