ua en ru

Солдат відбив напад зловмисника, який намагався проникнути на склад інженерних боєприпасів

Часовий гарнізонної варти з охорони факультету військової підготовки Кам'янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка в неділю, 8 липня, відбив напад злочинця, який намагався заволодіти його штатною зброєю і проникнути на територію складу інженерних боєприпасів. Про це повідомлять прес-служба Міністерства оборони України.

Подія трапилася близько двох годин ночі. Невідомий в масці, озброєний ножем, напав на солдата строкової служби Вадима Кирилюка, патрулював факультет. Солдат вступив з правопорушником в рукопашний бій, отримавши при цьому поранення руки.
Злочинець спробував сховатися. Попереджувальний постріл не зупинив його. Долаючи межі об'єкту, що охороняється, злочинець отримав травму горла.

Часовий зв'язався з вартовими, які й затримали злочинця і передали співробітникам міліції. Порушник, особа якого на даний час встановлюється, перебуває в реанімаційному відділенні міської лікарні. Його стан здоров'я лікарі оцінюють як важкий.
З метою з'ясування причин і обставин цього зухвалого нападу призначено службове розслідування. На місці події працюють правоохоронні органи.

Нагадаємо, в результаті нападу на військову частину в Харкові в березні 2012 р. один солдат загинув і двоє були поранені.