ua en ru

Система внутрішнього контролю Вищого спецсуду потребує вдосконалення, - Рахункова палата

Аудит фінансово-господарської діяльності Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у 2012 році, проведений Рахунковою палатою, показав, що в цілому цей напрямок роботи установи відповідає вимогам чинного бюджетного законодавства. Про це повідомляє прес-служба Рахункової палати України.

Здійснені протягом звітного року фінансово-господарські операції та фінансовий стан установи повно і достовірно відображені у фінансовій звітності за 2012 рік. Обсяг перевірених касових видатків загального та спеціального фондів держбюджету в 2012 році за бюджетною програмою "Здійснення правосуддя Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ" сягнули 136 млн 312 тис. грн.

"Разом з тим вимагає змін і вдосконалення облікова політика і система внутрішнього контролю, зокрема в області планування потреби в бюджетних коштах та проведення операцій з підзвітними особами. Аудитори висловили певні зауваження до здійснення обліку необоротних активів, призначення матеріально-відповідальних осіб, відзначили необхідність врегулювати і привести у відповідність з вимогами нормативно-правових актів одержання послуг автотранспортного обслуговування і прибирання приміщень", - йдеться в повідомленні.

Залишається невирішеним питання про передачу Верховним Судом України майна та приміщень в оперативне управління до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.