ua en ru

Ректора Податкової академії ДПС України Петра Мельника госпіталізовано

Ректор Національного університету державної податкової служби (ДПС), колишній народний депутат кількох скликань від Партії регіонів Петро Мельник, за деякими даними, госпіталізований. Напередодні довкола очолюваного ним вишу розгорівся гучний корупційний скандал - за фактом отримання хабара якоюсь "посадовою особою".

Ректор Національного університету державної податкової служби (ДПС), екс-нардеп від Партії регіонів Петро Мельник (на фото) госпіталізований. Про це повідомляє "5 канал" з посиланням на власні джерела.

Читайте також: За хабар затримано керівника Національної податкової академії, ректором якої є Мельник

У Мельника, як повідомляється, виникли проблеми із серцем. Зазначимо, що офіційного підтвердження цієї інформації на даний момент не надходило.

Раніше, 27 липня, з'явилася інформація про те, що співробітники ГУБОЗ за вимагання неправомірної вигоди затримали керівника одного з вищих навчальних закладів у Київській області. Жодних прізвищ при цьому не повідомлялося.

За даними прес-служби Міністерства доходів і зборів, співробітники Головного управління внутрішньої безпеки Міндоходів спільно з ГУБОЗ МВС 27 липня за отримання хабара затримали високопосадовця Нацуніверситету ДПС.

Зазначимо, що, за даними офіційного сайту університету ДПС, вищою посадовою особою даного вишу є його ректор Петро Мельник.

Ректора Податкової академії ДПС України Петра Мельника госпіталізовано

(Фото: Facebook /RadioSvoboda.Org)

"Він (затриманий) вимагав та отримав від двох громадян України хабар у розмірі 40 і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів до навчального закладу, у якому він працював", - зазначали напередодні у прес-службі Міндоходів.

Читайте також: МВС затримало ректора філії одного з вишів Луганської обл. у момент отримання хабара

Як повідомлялося, спецоперація правоохоронних органів проходила в рамках кримінального провадження, зареєстрованого Головним слідчим управлінням МВС за ознаками ч.4 ст.368 КК України.

"Слідство триває. Нагадаємо, що в лавах Міндоходів триває спецоперація по боротьбі з хабарництвом", - резюмували в міністерстві.

Нагадаємо, Петро Мельник був народним депутатом Верховної Ради III та V скликань. На виборах до ВР VII скликання восени 2012 р. балотувався як мажоритарник по округу №95 (Київська обл.). Втім, здобути перемогу йому не вдалося. При цьому, за підсумками мажоритарної кампанії в Київській обл., більше половини округів опинилися за Партією регіонів.

Раніше в липні ц.р. прокуратура Києва затримала начальника Київського військового ліцею імені Івана Богуна (колишнє Суворовське училище) генерал-майора Данила Романенка під час отримання хабара в розмірі 5 тис. дол.