ua en ru

Працівники "Хмельницькрибгоспу" звинувачують екс-губернатора Ядуху в організації злочинних дій

Працівники ВАТ "Хмельницькрибгосп" звинувачують екс-губернатора Хмельницької області Василя Ядуху в організації ОЗГ, яке протягом останніх грабувало підприємство. Про це йдеться у відкритому листі співробітників "Хмельницькрибгоспу" до спікера ВР Олександра Турчинові, прем'єра Арсенія Яценюка, в.о. голови АП Сергія Пашинського, генпрокурора Олега Махніцького, глави МВС Арсена Аракова, міністра агрополітики Ігоря Швайки ті голови Хмельницької ОДА Леоніда Пруса.

"Шановні панове до Вас звертаються трудовий колектив ВАТ "Хмельницькрибгосп", що за часів режиму Януковича не здався і відстоював свої права всіма можливими засобами. Визвольний рух наш колектив зустрів не біля екранів телевізора а ми в ньому знаходились постійно більше чотирьох років. І коли вся країна піднялася у нас з'явилася надія , що можливо тепер наше підприємство що розташоване в кожному районі Хмельниччини зможе звільнитися від постійного тиску, знущань та пограбувань. Та на жаль наші мрії не здійснилися. Тиск тільки збільшився, - сказано в листі. - Раніше на Хмельниччині владу Януковича представляли: бандит номер один - Ядуха Василь, який перетворював на кримінал все до чого торкався. Зокрема фіктивне державне підприємство "Поділля", якім він хазяйнує особисто, а директором поставив чотири рази засудженого, свого родича Романа Кизюна І за допомогою геть злочинної організації Агенції з рибного господарства на чолі з Віктором Дроником, і за активною участі ще одного бандита - Савицького з рибінспекції , чинили повне беззаконня! Долучаючи до своїх безчесних дій і прокуратуру і міліцію".

В листі наголошується, що у "Хмельницькрибгоспу" котрий сезон поспіль крали рибу. "Але це навіть крадіжкою не можна назвати, адже за допомогою нашої міліції, яка повинна захищати постраждалих, на очах у всіх, забирали нашу вирощену нашими руками рибу. При цьому нас били, погрожували нашим сім'ям (дружинам, батькам, навіть дітям) спалювали автомобілі, спалювали хати!", - наголошується в листі.

"Відсутність Ядухи не зупиняє його подільників і далі створювати неймовірні проблеми підприємству, членам трудового колективу та їх сім'ям. Ми вас запевняємо, для нас нічого не змінилося. Ми більше не знаємо до кого звертатися, наш колектив на межі. Всі з ким ми спілкуємось, щоб хоча б почати вирішувати наші питання, співчувають нам інколи навіть відверто. Ми чуємо типові відповіді: "Ми вивчаємо, ми повідомимо, ми обов'язково вирішимо а сама цікава - там не все так просто". Ця байдужість нас принижує та дратує. Наше підприємство працює понад 50 років і нам не потрібно вивчення і співчуття. Все що відбувалося і відбувається навколо нашого підприємства - це не прикрита корупція і бюрократія, - це беззаконня і свавілля. Ми підписуємося під кожним цим словом", - сказано в листі.

"Щоб полегшити роботу люстраційного комітету наводимо перелік осіб, які мають пряме відношення до створення проблем підприємству:

1. Ядуха В. (екс-губернатор) -керівник злочинної угрупування;

2. Галищук (заступник губернатора)-співучасник, який надавав та надає підтримку бандитському угрупуванню «Поділля».

3. Шутяк С.(був керівник УМВС області) - покривав злочинне угрупування.

4. Дронник В.(бувший керівник держрибагенції)-видавав злочинні накази та приймав участь у кримінальних схемах з підробкою документів тощо;

5. Чуклін А. (керівник департаменту держрибагенції) -безпосередній керівник з боку держрибагенції над Савицьким та Кізюном.

6. Савицький С.(керівник Рибінспекції в Хмельницький області)- співучасник, кришує усіх браконьєрів Хмельниччини, підписував підроблені акти зариблення, брав участь у нападах на підприємство;

7. Кізюн Р.(директор Поділля)-безпосередній виконавець всіх злочинних дій.

Це не повний список осіб котрі знищують нас. Сюди можна добавити призвища суддів та посадових осіб правоохоронних органів які це все покривали", - написано в листі.

"Якщо відверто то ми не надіємося на реакцію на наш відкритий лист але ми зробили все щоб нас почули. Ми не прогнулися тоді і не прогнемося тепер. І якщо колись до нас виникнуть питання як і чому ми відстоювали свій кусок хліба то кожний прийде з цим листом в якому вже надані відповіді на всі запитання", - резюмується у зверненні співробітників ВАТ "Хмельницькрибгосп".