ua en ru

Профільний комітет ВР схвалив законопроекти щодо лібералізації візового режиму з ЄС

Комітет Верховної Ради України (ВР) з питань євроінтеграції підтримав проект закону № 2033 "Про внесеніі змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства у сфері запобігання та протидії корупції", який спрямований на приведення законодавства України у відповідність до рекомендацій, наданих Україні за результатами третього раунду оцінки Групою держав Ради Європи проти корупції (GRECO). Відповідне рішення було прийнято на засіданні комітету, повідомляє прес-служба ВР.

"Проектом пропонується встановити кримінальну відповідальність за пропозицію або обіцянку надання неправомірної вигоди не тільки посадовій особі, а й будь-якому працівнику підприємства, установи або організації незалежно від форми власності (стаття 354 КК в редакції проекту) і т.д" - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Зазначимо, сьогодні в ході засідання депутатів більшості був прийнятий у першому читанні законопроект № 2282, яким пропонується уповноважити омбудсмена контролювати сферу захисту персональних даних. Прийняття відповідного закону також передбачено планом дій для лібералізації візового режиму з ЄС.

Також варто відзначити, що глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов в ході сьогоднішнього засідання заявив, що законопроект № 2033 повинен бути допрацьований і розглянутий разом з представниками опозиції.