ua en ru

Профільна комісія Київради ухвалила рішення частково перейменувати Інститутську на вул. Героїв Небесної Сотні

Профільна комісія Київради ухвалила рішення частково перейменувати Інститутську на вул. Героїв Небесної Сотні Джерело фото:twitter.com/Анна Домбровская
Комісія Київради з питань найменувань прийняла рішення частково перейменувати Інститутську на вул. Героїв Небесної Сотні.

Комісія Київради з питань найменувань прийняла рішення частково перейменувати Інститутську на вул. Героїв Небесної Сотні. Відповідне рішення було прийнято в ході засідання комісії, передає кореспондент РБК-Україна.

За відповідне рішення проголосувало 8 членів із 13 присутніх.

Таким чином, комісія буде рекомендувати Київраді перейменувати вул. Інститутську у Печерському районі від Майдану до вул. Ольгинської на вул. Героїв Небесної Сотні.

Зазначимо, громадське обговорення з даного питання почалася 20 серпня. Всього за перейменування вул. Інститутській виступило 61,8% киян, які брали участь в електронному голосуванні, 24,7% з яких запропонували перейменувати Інститутську частково. 38,2% виступили проти.

За словами секретаря Київради Олексія Резнікова, рішення про часткове перейменування Інститутській може бути прийнято 27 листопада в ході чергового засідання сесії.

При цьому, за його словами, часткове перейменування вулиці обійдеться дешевше, зокрема за рахунок непотрібності виготовляти таблички з назвою, оскільки на ділянці від Майдану до Ольгинської їх нікуди чіпляти.

Нагадаємо, раніше профільна комісія рекомендувала Київраді перейменувати вул. Фрунзе на Кирилівську.