ua en ru

Прем'єр-міністр Туреччини віддав наказ перекинути в Стамбул спецназ

Загони поліції особливого призначення з ряду турецьких провінцій перекинуті в Стамбул за розпорядженням прем'єр-міністра країни Раджеп Тайіпа Ердогана. Про це повідомляє служба BBC.

Напередодні Ердоган заявив, що терпінню влади настала межа, і що він більш не має наміру миритися з протестами, паралізувавши центр міста і сіють смуту в суспільстві.

У неділю, 16 червня, близько 1 тис. поліцейських прибули до аеропорту імені Ататюрка рейсами з різних регіонів країни.

Поліція особливого призначення Туреччині відноситься до військового відомства, але при цьому підпорядковується міністерству внутрішніх справ. За словами експертів, це наймасштабніше втручання даного підрозділу в мирний час.

З ранку бульдозерами були прибрані барикади, зведені протестувальниками, навколо пощади Таксим, і наметовий табір у парку Гезі.

Демонстрації і мітинги в Стамбулі, Анкарі та інших містах Туреччини спалахнули після того, як поліція 31 травня жорстко розігнала демонстрацію захисників Гезі. Вони швидко переросли у маніфестації проти правлячої прем'єр-міністра Ердогана і "повзучої ісламізації" країни, яку, як вважають протестувальники, проводить ця партія.

Читайте також: У Туреччині поліція витіснила протестуючих з площі Таксим, постраждали 29 людей