ua en ru

Порошенко нагородив орденами "Героїв Небесної Сотні" трьох іноземців, які загинули під час Євромайдану

Порошенко нагородив орденами "Героїв Небесної Сотні" трьох іноземців, які загинули під час Євромайдану
Президент України Петро Порошенко нагородив орденами Героїв Небесної Сотні трьох іноземців - громадян Білорусі Михайла Жизневського, Грузії Зураба Хурцію і Давида Кіпіані, які загинули під час подій на Майдані Незалежності.

Президент України Петро Порошенко нагородив орденами Героїв Небесної Сотні трьох іноземців - громадян Білорусі Михайла Жизневського, Грузії Зураба Хурцію і Давида Кіпіані, які загинули під час подій на Майдані Незалежності. Відповідний документ Петро Порошенко підписав під час зустрічі з батьками Жизневського, яким передав нагороду сина, повідомляє прес-служба Президента.

"Ваш син дійсно герой. Він віддав найцінніше - своє життя. І віддав його не тільки за свободу України, але і за те, щоб була демократія і свобода у всій Європі і в усьому світі", - зазначив Порошенко в розмові з батьками Жизневського.

У свою чергу, мати Жизневського розповіла, що в Білорусі її сина вважають "бандитом і нацистом", додавши, що на могилі загиблого героя невідомі постійно зривають український прапор. Вона висловила надію, що звання Героя України дозволить змінити ставлення до Жизневському.

Порошенко зазначив, що надати звання Героя України Жизневському не дозволяє закон, і висловив надію, що Верховна Рада ухвалить необхідні зміни в законодавство.

Нагадаємо, в Києві на вул. Грушевського установлили пам'ятник герою "Небесної сотні" Михайлу Жизневскому.