ua en ru

Павленко: Відповідальність за безпечний відпочинок дітей влітку лежить на головах ОДА і Мінсоцполітики

Персональна відповідальність за проведення оздоровлення і відпочинку дітей влітку лежить на головах обласних державних адміністрацій і Міністерстві соціальної політики України. Про це заявив уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко, повідомляє прес-служба Президента України.

Павленко звернувся до Міністерства внутрішніх справ та Генеральної прокуратури з вимогою забезпечити повне і неупереджене розслідування трагічної події, що сталася в дитячому санаторії "Юність" у смт Сімеїз Автономної Республіки Крим.

"Даний трагічний факт ми оцінюємо ще як невиконання доручення Президента щодо забезпечення безпеки дітей. Крім того, звіти, які надійшли з боку уряду і місцевих адміністрацій, не вказували на те, що є якісь суттєві проблеми", - підкреслив Павленко.
Він нагадав, що на початку травня Президент України Віктор Янукович доручив органам центральної та місцевої влади забезпечити якісний та безпечний відпочинок дітей влітку поточного року, тому за порушення будуть персонально відповідати голови обласних державних адміністрацій.

"По кожному факту виявлення порушення невідповідності закону того чи іншого оздоровчого закладу, переконаний, з боку Президента будуть вживатися жорсткі дії. Окремо нагадаю, що персональна відповідальність за проведення оздоровлення і відпочинку дітей влітку лежить на головах обласних державних адміністрацій і Міністерстві соціальної політики", - наголосив Павленко.

За його словами, зараз триває перевірка санаторію "Юність" правоохоронними та контролюючими органами. Аналогічна перевірка також буде проведена в усіх без винятку дитячих санаторіях.

Водночас, він не виключив, що під час такої перевірки буде виявлено порушення, на які посадові особи "закрили очі".

Читайте також: У Криму затримані заступники головлікаря санаторію "Юність" (відео)