ua en ru

Опалювальний сезон в Києві розпочнеться не пізніше 15 жовтня, - Попов

Опалювальний сезон в Києві розпочнеться не пізніше 15 жовтня 2013 р. Про це сьогодні повідомив голова КМДА Олександр Попов, передає кореспондент РБК Україна.

Опалювальний сезон в Києві розпочнеться не пізніше 15 жовтня 2013 р. Про це сьогодні повідомив голова КМДА Олександр Попов, передає кореспондент РБК Україна.

"Ми включаємо 15 жовтня при будь яких обставинах, тому що ми уже з практики знаємо, що 15-го може буде тепло, а 17-го дуже холодно, а мереж багато, споживачів багато і потрібен час, щоб подати тепло до кожної квартири. В цей час в минулому році в нас було рекордне по терміну підключення - біля 10 днів. За 10 днів ми підключили все місто. Тому ми починаємо трохи раніше, спочатку соціальна сфера: лікарні, дитячі садки, школи, а потім житловий фонд, тому 15 жовтня в нас точно вже буде тепло", - запевнив Попов.

Він додав, що тепло підключать раніше, якщо 3 дні поспіль температура буде нижчою ніж 8 градусів Цельсія.

"Теплові мережі і технології готові, тому однозначно, якщо буде потреба, то ми зможемо підключити", - підкреслив Попов.

Відзначимо, раніше сьогодні чиновник заявив, що в Києві 730 об'єктів залишаються без гарячої води. Раніше Попов заявляв, що в Києві змінюють кілометри трубопроводів, через це в частині міста немає гарячої води. За його словами, у місті укладаються сучасні конструкції, автоматизована диспечерская система, нові магістралі. Для підготовки до опалювального сезону використовуються близько 200 млн гривень. При цьому деякі мікрорайони Києва залишаються без гарячої води з травня-червня.

При цьому "Київенерго" має перед НАК "Нафтогаз України" заборгованість у сумі 2,1 млрд грн. За словами київських чиновників, основною причиною заборгованості є невиконання зобов'язань бюджету з компенсації різниці в тарифах. "Київенерго" займається забезпеченням Києва електричною та тепловою енергією, поєднуючи процеси виробництва, транспортування і збуту енергоресурсів.