ua en ru

Оформлення документів на біометричний паспорт займе не більше 15-20 хвилин, - Кабмін

Оформлення документів на виготовлення біометричного паспорта займе не більш 15-20 хвилин. Про це стало відомо під час презентації процедури оформлення біометричних паспортів в Будинку уряду в п'ятницю, 9 січня, передає прес-служба Кабінету міністрів України.

Зокрема, на презентації зазначалося, що в обкладинку нового закордонного паспорта буде вмонтований електронний чіп, на який в електронному вигляді буде вноситися інформація про власника документа та біометричні дані - оцифровані підпис і фото, а також відбитки пальців рук. Документ, як і раніше, буде видаватися строком на 10 років.

Під час оформлення анкети на виготовлення біометричного паспорта, громадянин вказує терміни виготовлення документа: термін видачі паспортів для поїздок за кордон скорочується з 30 до 20 днів, а у терміновому порядку документ можна отримати протягом семи робочих днів замість 10.

Разом з цим можна буде їздити за кордон і зі старим документом. Як зазначається, паспорти старого зразка зберігають чинність до закінчення терміну дії. Більш того, за даними прес-служби, громадяни України зможуть відмовитися від біометричного паспорта з релігійних міркувань і отримати паспорт нового зразка, але без біометричного чіпа.

Нагадаємо, в Україні дітям будуть видаватися паспорти терміном дії на чотири роки.