ua en ru

НКРЭКУ підвищила граничні ціни на газ для бюджетних і промспоживачів на 15,7% - до 5,9 тис. грн/тис. куб. м

НКРЭКУ підвищила граничні ціни на газ для бюджетних і промспоживачів на 15,7% - до 5,9 тис. грн/тис. куб. м Джерело фото:EPA
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ) підвищила граничні ціни на газ для бюджетних і промспоживачів на 15,7% - до 5,9 тис. грн/тис. куб. м.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ) підвищила граничні ціни на газ для бюджетних і промспоживачів на 15,7% - до 5,9 тис. грн/тис. куб. м. Відповідну постанову № 425 опубліковано на сайті НКРЭКУ.

Зокрема, НКРЭКУ постановила "встановити граничний (максимальний) рівень ціни на природний газ, реалізований установам і організаціям, які фінансуються з державного і місцевих бюджетів, - 5900,00 грн за 1000 м3 (без урахування податку на додану вартість, збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності, який справляється у розмірі 2%, тарифів на послуги з транспортування, розподілу та постачання природного газу за регульованим тарифом)".

При цьому для релігійних організацій ціни встановлені на рівні 2950 грн/тис. куб. м проти 2550 грн/тис. куб. м діючих раніше.

Зазначена постанова набирає чинності з 1 грудня 2014 року.

Нагадаємо, раніше НКРЭКУ підвищила граничні ціни на газ для бюджетних і промспоживачів на 4,64% - до 5,1 тис. грн/тис. куб. м.