ua en ru

МОЗ розробив проект концепції із забезпечення населення ліками, що містять наркотичні речовини

Міністерство охорони здоров'я України (МОЗ) розробило проект концепції державної політики у сфері забезпечення населення лікарськими засобами, що містять наркотичні речовини. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

На виконання доручення віце-прем'єр-міністра України Костянтина Грищенка щодо покращення доступності громадян України до знеболювальних лікарських засобів, Міністерством охорони здоров'я України розроблено проект концепції державної політики у сфері забезпечення населення лікарськими засобами, що містять наркотичні засоби, психотропні речовини, прекурсори, сильнодіючі та отруйні речовини, недопущення їх витоку у незаконний обіг, а також протидії поширенню наркоманії на 2014- 2015 рр., йдеться в повідомленні.

Ним передбачено здійснення аналізу обігу в Україні лікарських засобів, що містять підконтрольні речовини, попередження фактів зловживання ними та запровадження таких заходів контролю за ними, що не вплинуть на їх доступність для населення.

Читайте також: У Дніпропетровській обл. співробітники МВС вилучили фальсифікованих таблеток на суму 18 млн грн

Разом з тим, за офіційними даними Міжнародного комітету ООН з контролю за наркотиками, Україна займає 78 місце у світі за показником доступності населення до знеболювальних препаратів.