ua en ru

МЗС України перевіряє громадянство пасажира літака, який повідомив про бомбу

Міністерство закордонних справ України (МЗС) перевіряє громадянство пасажира літака, який повідомив про бомбу.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) перевіряє громадянство пасажира літака, який повідомив про бомбу. Про це повідомляє прес-служба українського зовнішньополітичного відомства.

"За інформацією турецької сторони, сьогодні на борту літака, який виконував переліт за маршрутом Харків-Стамбул, мала місце надзвичайна ситуація на борту. Зокрема, один з пасажирів рейсу, який за попередніми даними може бути громадянином України, намагався змусити екіпаж направити літак в м. Сочі. Екіпаж послав сигнал SOS і, керуючись відповідними інструкціями, все-таки здійснив посадку в аеропорту Стамбула", - йдеться в повідомленні.

Посольство України в Турецькій Республіці перебуває на постійному зв'язку з МЗС та правоохоронними органами Туреччини. В аеропорту знаходиться консул Генерального консульства України в Стамбулі, який на місці в координації з турецькою стороною здійснює необхідні дії для остаточного підтвердження громадянства підозрюваного і всіх обставин інциденту, а також надання сприяння громадянам України, які могли перебувати на борту літака.

У відомстві зазначили, що МЗС, прокуратура та правоохоронні органи тримають ситуацію на особливому контролі.