ua en ru

Лутковська попросила прокуратуру перевірити законність перенесення канікул у Закарпатській області

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулася до прокурора Закарпатської області Володимира Корбаня з пропозицією перевірити законність прийняття в Закарпатській області рішення про перенесення осінніх канікул в загальноосвітніх навчальних закладах на зимовий період. Про це повідомляє прес-служба омбудсмена.

Лутковська у своєму листі наголосила на тому, що відповідно до Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу, передбачено, що протягом навчального року для учнів проводяться осінні, зимові та весняні канікули загальним обсягом не менше 30 днів.

Цього року Міністерство освіти і науки визначило проведення осінніх канікул з 28 жовтня до 3 листопада. Разом з тим, графік учнівських канікул може змінюватися з урахуванням місцевих особливостей та кліматичних умов за погодженням з відповідними місцевими органами управління освіти, але це не передбачає повного скасування одного з видів канікул.

Інформація про прийняті рішення від прокурора Закарпатської області очікується протягом тижня.

Нагадаємо, в Закарпатській області рішеннями деяких міських органів влади осінні канікули в загальноосвітніх навчальних закладах були перенесені, що викликало обурення у школярів і їхніх батьків, які вдалися до мирних акцій протесту.