ua en ru

Координатор Врадіївської ходи виграв справу, порушену проти нього за проведення забороненого мітингу на Майдані Незалежності

Координатор Врадіївської ходи Василь Любарець виграв справу в Шевченківському районному суді м. Києва, порушену проти нього за проведення забороненого мітингу на Майдані Незалежності у Києві. Про це повідомив громадський активіст Михайло Лебідь на своїй сторінці Facebook з посиланням на голову інституту "Республіка" правозахисника Володимира Чемериса.

"Перемога! Ініціатор Врадіївського ходи Василь Любарець тільки що виграв справу в Шевченківському районному суді м. Києва. Про це повідомив правозахисник Володимир Чемерис, голова інституту "Республіка", - написав Лебідь.

Читайте також: Врадіївські протестувальники продовжать акцію на Майдані попри заборону суду

Він нагадав, що Любарця судили за статтею 185-1 КУпАП через те, що він не виконує судову заборону Окружного адміністративного суду м. Києва протестувати на Майдані Незалежності з 20 по 31 липня 2013 р.

"Суддя Волотікіна закрила справу за відсутністю складу адміністративного правопорушення. Як каже адвокат Любарця, правозахисник Денис Овчаров, рішення суду повинні стосуватися конкретних відповідачів, а не невизначеного переліку суб'єктів", - підкреслив Лебідь.