ua en ru

Київрада прийняла рішення відносно безкоштовного проїзду медпрацівників і міліціонерів у міському транспорті

Сімейні лікарі, працівники міліції та служби безпеки України (СБУ) будуть їздити в міському комунальному транспорті безкоштовно. Відповідне рішення було прийнято Київрадою, за яке проголосували 78 депутатів, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами директора департаменту охорони здоров'я Віталія Мохарева, до міської цільової програми місцевих стимулів для медичних працівників м. Києва на 2013-2016 рр. передбачено нововведення.

"Це безкоштовний проїзд у комунальному транспорті для працівників первинної ланки, це сімейні лікарі загальної практики, це педіатри, це дільничні терапевти і медсестри на дільницях", - сказав Мохарєв.

Він також додав, що програма передбачає обов'язкове надання житла за програмою "Доступне житло" в першу чергу для працівників первинної ланки медицини і взагалі всіх медичних працівників, для яких буде надана певна квота.

Крім того, буде продовжено фінансування 20% надбавки для всіх медпрацівників, а також прийнято нововведення щодо 50% надбавки до зарплати медпрацівників швидкої допомоги та лікарів і працівників хоспісів.