ua en ru

Київрада 13 листопада розгляне питання виділення землі під житло для учасників АТО

Київська міська рада на своєму засіданні 13 листопада розгляне питання виділення земельних ділянок для побудови житла сім'ям учасників антитерористичної операції.

Київська міська рада на своєму засіданні 13 листопада розгляне питання виділення земельних ділянок для побудови житла сім'ям учасників антитерористичної операції. Про це на прес-конференції повідомив секретар Київради Олексій Резніков, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, це питання вже розглянула і прийняла позитивне рішення Земельна комісія Київради.

Резніков зазначив, що сьогодні важко сказати, скільки саме землі може бути виділено для таких цілей. За його словами, сьогодні відбувається інвентаризація для того, щоб з'ясувати, скільки саме в Києві вільної землі і яка кількість можна виділити для побудови житла для учасників АТО.

Він додав, що сьогодні невідомо також точне число киян, які беруть участь в АТО. За інформацією Рєзнікова, їх кількість становить від 4,5 до 8 тис.

За словами Рєзнікова, сьогодні є кілька варіантів вирішення питання побудови житла для учасників АТО: виділення ділянок окремим особам, або сім'ї учасників АТО можуть об'єднатися в кооперативи, і для них будуть побудовані багатоквартирні будинки. В цьому напрямку КМДА співпрацює також Київською облдержадміністрацією.

"Столична влада вже звільнила їх сім'ї від оплати комунальних послуг. Ми створили комісію з вивчення питання та вироблення алгоритму надання земельних ділянок. Звіт і пропозиції цієї комісії ми отримаємо на наступній сесії Київради. Немає сумнівів, що в першу чергу ми повинні виділити земельні ділянки сім'ям загиблих", - підкреслив мер Києва Віталій Кличко.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що виділення землі учасникам АТО буде публічним і відкритим.