ua en ru

Кабмін затвердив пропорції розподілу єдиного соцвнеску

Кабмін затвердив пропорції розподілу єдиного соцвнеску
Кабінет міністрів України затвердив пропорції розподілу єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Кабінет міністрів України затвердив пропорції розподілу єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Відповідну постанову було прийнято сьогодні на засіданні уряду, повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики України.

Кабмін встановив такий розподіл єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування: 2,5843% на випадок безробіття, 5,2397% з тимчасовою втратою працездатності, 3,8860% від нещасного випадку на виробництві, 88,2900% на пенсійне страхування.

Зазначене розподіл відповідає редакції Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" з урахуванням змін, внесених Законом України "Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні".

Пропорції єдиного внеску між фондами соціального страхування в 2014 р. дають можливість забезпечити бездефіцитність бюджетів фондів з тимчасової втрати працездатності, від нещасного випадку на виробництві та на випадок безробіття.

Нагадаємо, що згідно із законодавством україни право встановлювати розподіл єдиного внеску між фондами соціального страхування передано Кабінету Міністрів України.

Нагадаємо, заявив міністр фінансів України Олександр Шлапак, після реформи єдиного соціального внеску втрати Пенсійного фонду та інших фондів складе близько 28 млрд грн.