ua en ru

Ізраїль закрив посольства по всьому світу - дипломати проводять безпрецедентний страйк

Дипломати поступово почали відмовлятися від виконання обов'язків ще з 5 березня 2014 р., коли переговори про підвищення зарплати зайшли у глухий кут.

Ізраїль закрив посольства по всьому світу - дипломати, що вимагають підвищення зарплати, почали безпрецедентний страйк, передає Reuters. У зв'язку зі страйком може бути перенесений візит Папи Римського Франциска до Ізраїля, який запланований на травень 2014 р.

І це лише один із 25 візитів іноземних офіційних осіб, які опинилися під загрозою через припинення дипломатичної роботи. Дипломати поступово почали відмовлятися від виконання обов'язків ще з 5 березня 2014 р., коли переговори про підвищення зарплати зайшли у глухий кут.

Це перший дипломатичний страйк за всю історію існування держави Ізраїль з 1948 р. У її рамках представники Ізраїля закриють 102 зарубіжні місії, паралізуючи політичну взаємодію з іншими країнами та ООН.

Міністр закордонних справ Ізраїлю Авігдор Ліберман вже назвав заклик до страйку "безвідповідальним" і "невдалим рішенням", що демонструє втрату контролю над подіями з боку профспілки.

Представник дипломатичної профспілки Яків Лівне, навпаки, наголошує, що це "казначейство вирішило знищити МЗС та ізраїльську дипломатію" слабким фінансуванням. За словами страйкарів, близько третини працівників за останні 15 років звільнялися з держслужби через низькі зарплати.