ua en ru

Громадяни України з 1 січня 2014 року зможуть перебувати в росії без візи не більше 90 днів протягом півроку

Громадяни України з 1 січня 2014 року зможуть перебувати на території Російської Федерації без візи не більше 90 днів протягом півроку. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України.

Згідно з повідомленням, у зв'язку із набранням чинності 1 січня 2014 року закону № 389-ФЗ Російської Федерації "Про внесення змін до статті 27 Федерального закону "Про порядок виїзду з Російської Федерації та в'їзду в Російську Федерацію" та статті 5 Федерального закону "Про правове становище іноземних громадян у Російській Федерації" від 28 грудня 2013 року, передбачається, що термін тимчасового перебування в Росії іноземних громадян, які прибули в Російську Федерацію в порядку, що не вимагає отримання візи, не може перевищувати 90 діб сумарно протягом кожного періоду в 180 днів, за винятком випадків, передбачених Федеральним законом, а також у разі, якщо такий строк не продовжено у відповідності з Федеральним законом.

"Якщо іноземець під час свого попереднього перебування в Росії перевищив термін перебування до 90 діб сумарно протягом кожного періоду в 180 діб, йому буде заборонений в'їзд до Російської Федерації терміном на 3 роки з дня виїзду з Росії", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, режим поїздок громадян України та Росії визначено угодою між урядом України і урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації від 16 січня 1997 р. і протоколу про внесення змін до угоди від 30 жовтня 2004 р.