ua en ru

Громадяни України до 17 червня зможуть поскаржитися Єврокомісії на роботу європейських консульств

Громадяни України до 17 червня 2013 р. зможуть подати скарги та висловити пропозиції щодо роботу дипломатичних представництв і консульств європейських держав в Україні, заповнивши відповідну форму на сайті Європейської комісії. Про це на сьогоднішньому брифінгу заявив виконуючий обов'язки директора департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"У контексті здійснення моніторингу виконання положень угоди (про асоціацію) між Україною та Європейським співтовариством про спрощення оформлення віз Європейська комісія започаткувала консультації з метою моніторингу стану дотримання дипломатичними представництвами та консульськими установами європейських держав в Україні положень візового кодексу ЄС під час видачі громадянам України короткострокових шенгенських віз", - заявив Перебийніс.

За його словами, участь у консультаціях можуть узяти фізичні, юридичні особи, громадські організації, органи державної влади, які заповнять відповідну форму на веб-сторінці Єврокомісії до 17 червня 2013 р.

Читайте також: Візова угода України з ЄС набуде чинності 1 липня 2013 р